Aquesta és una recopilació de recursos per a treballar la interculturalitat amb joves. Esperem que et siga útil per a combatre amb raons i arguments les actituds discriminatòries que, sovint, trobem a la nostra societat.

9 de febr. 2015

Introducció

Des de fa uns quants anys, l’arribada de gent immigrant a la nostra societat és una realitat que està suposant reptes importants tant per als que ja eren ací com per als que han vingut de fora. Com a conseqüència d’això, hui vivim en una societat que ha canviat, en un entorn més divers des de molts punts de vista on autòctons i nouvinguts compartim una responsabilitat comuna: construir junts una societat respectuosa amb la diferència i facilitadora de la integració del que és diferent.

Moltes vegades escoltem afirmacions sobre les persones immigrants que no són certes i que serveixen per a justificar actituds de discriminació i de xenofòbia. La millor forma de combatre el racisme és aportar-hi raons i dades per a superar les mentides i els mites. La intolerància naix, sovint, de la ignorància, i per això amb aquesta guia i aquests recursos volem provocar la reflexió i apuntar arguments per a afavorir la convivència i el respecte.